Lisanne Liewes

Van stage naar een vaste baan

Ik ben begonnen bij Noordhoff als stagiaire voor Nieuw Nederlands vanuit mijn studie Multilingualism. Na mijn stageperiode kon ik doorstromen naar de functie van Educatief Content Ontwikkelaar. Het leuke aan deze functie vind ik de samenwerking met de Uitgever Learning Solutions. Je staat samen aan het begin van het ontstaan van mooie producten en methodes.

Noordhoff is natuurlijk een commercieel bedrijf, maar toch voelt het anders aan. Dagelijks zijn we bezig met de ontwikkeling van innovatieve leeroplossingen. Het idee dat ik mijn steentje kan bijdragen aan een methode waar zoveel leerlingen dagelijks mee werken, vind ik ontzettend tof.

Samenwerken aan mooie eindproducten
Om te weten wat er in de markt speelt en waar vraag naar is, is het leuk en goed om zo nu en dan een schoolbezoek te doen. Door de gesprekken met de verschillende docenten en leerlingen blijf ik op de hoogte van wat er speelt en wat hun behoeften zijn. Het is natuurlijk van groot belang wat de klant- en gebruikerswens is. Dit kan ik dan vervolgens meenemen en proberen te vertalen in de methode Nieuw Nederlands. Bij het creëren daarvan is er een nauwe samenwerking met de auteurs nodig. Samen met hen zorg ik ervoor dat er content ontstaat en begeleid ze in het algehele productieproces. Het is leuk om mee te lezen met de content die de auteurs schrijven en hier je feedback op te geven. Op die manier heb ik een directe invloed uit op het eindproduct. Naast deze meer externe contacten, heb ik ook binnen Noordhoff veel contact met verschillende collega’s. Er is veel contact tussen de Educatieve Content Ontwikkelaars onderling, maar ook een nauwe samenwerking met de Editors en Production Coordinators is heel erg belangrijk.

Verandering
Bij het ontwikkelen van een methode komt ontzettend veel kijken. De methode bestaat vaak uit een boek, maar online gaat ook een steeds grotere rol spelen in het Voortgezet Onderwijs. In het begin was dit voor heel Noordhoff een kleine ontdekkingsreis. Maar uiteindelijk denk ik dat wij als uitgeverij ook een expert kunnen worden in de digitale omgeving, net zoals we dat nu al zijn in het maken van boeken.

Als Educatief Content Ontwikkelaar ben ik een spin in het web en mijn werkzaamheden zijn erg divers. Daardoor ziet geen dag er hetzelfde uit en dat maakt het nou juist zo leuk en uitdagend om voor Noordhof te werken!