Kim Schutte

Iedereen verdient het om gelijkwaardig behandeld te worden.

Kim Schutte werkt al drie jaar als ECO (educatief content ontwikkelaar) bij Noordhoff. Daarnaast is ze kwartiermaker Diversiteit, Gelijkwaardigheid en Inclusie (DE&I). In dit interview lees je waarom ze zich hiervoor inzet en wat het precies inhoudt.

Kim droomde er tijdens haar studie Geschiedenis al van om voor een uitgever te werken. Inmiddels werkt ze al drie jaar mee aan het produceren van scheikundemethodes voor het voortgezet onderwijs. “Als ECO zorg ik ervoor dat de auteurs alle informatie krijgen die ze nodig hebben om de boeken en online omgeving te vullen. Ik begeleid de auteurs en ben hun eerste contactpersoon. Daarnaast begeleid ik het proces van de productie met collega’s en externe partners.”

Naast ECO zet Kim zich in voor DE&I bij Noordhoff. “Bij Noordhoff hebben we verschillende werkgroepen voor DE&I. Toen ik hier nog maar net een paar maanden werkte kwam er een plekje vrij in de werkgroep Visie. Ik heb daar vrijwel meteen op gereageerd.”

Kim omschrijft die rol als volgt: “Samen met mijn teamgenoten brengen we de visie en missie van Noordhoff op het gebied van DE&I verder. Dat doen we door deze uit te dragen en zichtbaar te maken. Voor iedereen, binnen en buiten de organisatie. Zo laten we verschillende artikelen schrijven, waaronder met de Sisters in Science, een initiatief om stereotypen in scheikunde en natuurkunde te doorbreken, en met onze Managing Director Anneke Blok over het belang van het creëren van leermiddelen die aansluiten bij de diverse belevingswereld van jongeren van nu. Ook werken we nu aan een ludiek plan voor Diversity Day op 1 oktober.

Er zijn ook andere werkgroepen op het gebied van DE&I binnen Noordhoff. “We hebben bijvoorbeeld ook een werkgroep die zich richt op onze content en daarom handleidingen heeft ontwikkeld voor onze auteurs om onze methoden divers en inclusiever te maken.”

In 2023 werd Kim kwartiermaker DE&I. “Als kwartiermaker overzie ik het beleid op DE&I en breng ik de initiatieven van de verschillende werkgroepen bij elkaar. Ook ben ik het gezicht binnen Noordhoff en het eerste aanspreekpunt van collega’s bij vragen, en werk ik aan een plan voor het Charter Diversiteit van de SER (Sociaal-Economische Raad).”

Recentelijk organiseerde Kim de Week van Diversiteit en Inclusie bij Noordhoff, een activiteitenweek om de initiatieven en huidige stand van zaken te delen en collega’s te inspireren. Wat inspireerde Kim om zich in te zetten voor DE&I?

“Ik heb van jongs af aan een sterk gevoel voor rechtvaardigheid meegekregen. Daarom wil ik in mijn werkende leven iets doen wat maatschappelijk zinvol is, wat het verschil maakt. Het is voor mij belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere samenleving. Mensen komen van verschillende plekken, met verschillende achtergronden, maar iedereen verdient het om gelijkwaardig behandeld te worden.”

Vervolgens vertelt Kim waarom DE&I belangrijk is voor Noordhoff. “We geloven dat diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie de sleutel is voor een fijne en inspirerende werkomgeving en het is voor ons extra relevant bij het maken van waardevolle leermiddelen waarin iedereen zich gezien voelt. Om dat mogelijk te maken, is het belangrijk om een team te hebben dat verschillende perspectieven kan inbrengen en zich kan inleven.

We kijken daarbij naar een breed scala aan aspecten. We streven naar een medewerkersbestand dat bestaat uit mensen van verschillende leeftijden, met uiteenlopende levenservaringen en variërende niveaus van arbeidscapaciteit.

Door die diversiteit kunnen we studiemateriaal maken dat rijk is aan verschillende perspectieven en die een brede groep leerlingen aanspreekt. En creëren we een inspirerende werkomgeving, waar we elkaar uitdagen en aanvullen.”

Waar staan we nu? “We hebben sinds de start in 2021 al mooie stappen gemaakt. Er is een duidelijke visie binnen Noordhoff, we hebben handleidingen voor onze auteurs en er zijn werkgroepen die allerlei projecten initiëren.”

Kijkend naar de toekomst hoopt Kim: “Dat DE&I écht in ons DNA komt. We gaan door met DE&I onder de aandacht brengen en het bewustzijn bij onze medewerkers vergroten. We blijven ons inzetten en de zichtbaarheid vergroten door regelmatig inspirerende sprekers uit te nodigen en evenementen te organiseren (zoals de Week van Diversiteit en Inclusie) en DE&I-tips te delen via ons intranet.

Wil je meer weten over werken bij Noordhoff? Kijk dan even rond op onze website, volg ons op LinkedIn of lees de verhalen van andere collega’s.