Duurzaam ondernemen

Dagelijks leveren wij leermiddelen aan miljoenen leerlingen, aan docenten, scholen en professionals. Dat heeft natuurlijk effect op het milieu. Maar door zo duurzaam mogelijk te werken willen wij ook in bredere zin werken aan een goede toekomst voor volgende generaties. Dat doen wij door onze bedrijfsprocessen duurzamer te maken en klimaatneutraal te opereren.
Klimaatneutraal ondernemen doen we door CO2-uitstoot te reduceren, door CO2-uitstoot te compenseren en door samen te werken met leveranciers die voldoen aan onze criteria op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Om goed in de gaten te houden of we op de goede weg zijn, laten we (bijna) jaarlijks een CO2 Voetafdruk (‘footprint’) maken. Hiermee krijg we inzicht in onze C02-uitstoot (elektriciteit, verwarming, papier en transport). CO2-uitstoot reduceren doen we in het geval van papier bijvoorbeeld door gewichtreductie en optimale pagina-indeling van onze leermiddelen.

Verantwoorde productieketen

Sinds 2013 is Noordhoff als bedrijf als bedrijf FSC®-gecertificeerd. Wij hebben gekozen voor de claim FSC Mix 70%. Dit betekent dat minimaal 70% van het papier in onze producten bestaat uit FSC-gecertificeerd materiaal en de rest van de gebruikte pulp is afkomstig van gecontroleerd verantwoord bosbeheer.

Reduceren & Compenseren

Omdat niet alle uitstoot volledig te reduceren is, compenseren we de resterende uitstoot. Het compenseren van CO2-uitstoot gebeurt door te investeren in de Climate Neutral Group (CNG). Via CNG investeren wij in Gold Standard-projecten. De Gold Standard zet zich in voor het klimaat en lokale bevolkingen.