Beatrice Marttin

Het begeleiden en opleiden van collega’s vind ik een van de leukste dingen om te doen.

Beatrice is in 2000 bij Noordhoff begonnen en dus echt een oudgediende te noemen. In dit interview kom je meer te weten over hoe zij haar tijd bij Noordhoff beleeft, hoe haar rol is veranderd en wat ze nu doet.  

“Ik heb verschillende rollen gehad bij Noordhoff. Steeds toegespitst op mijn levensfase en kwaliteiten, en een goede werk-privébalans. Zo ben ik werkzaam geweest als projectleider Moderne Wiskunde en ben ik mij later gaan focussen op projectbegeleiding. 

Hoe ben je bij Noordhoff terechtgekomen? 

“Ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd in Delft, maar begon mijn loopbaan als managementtrainee bij een grote multinational. Zij begonnen net aan een project om alle producties te centraliseren. Daar begon ik met wat ik nu weer doe: plannen, projecten begeleiden en werken met mensen. Die ervaring en mijn technische kennis nam ik mee naar Noordhoff.”

Beatrice is projectmanager van onze mbo-projecten en van de projecten in het hoger onderwijs. “Mijn collega-projectmanagers werken dan weer voor andere fondsen, bijvoorbeeld in het voortgezet onderwijs of basisonderwijs.” Beatrice omschrijft haar rol als projectmanager als volgt: 

“Ik faciliteer en help anderen zodat we ons productieproces soepel doorlopen. Een belangrijk deel van mijn werk is ervoor zorgen dat andere mensen hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Daar haal ik echt voldoening uit. Het begeleiden en opleiden van collega’s vind ik een van de leukste dingen om te doen.  

Beatrice en het projectteam mbo

Beatrice en het projectteam mbo

Ze zet nu de productie van volgend jaar op. “Op dit moment maak ik systemen op orde en tref ik voorbereidingen voor de volgende edities van onze titels. Onze auteurs schrijven content in samenwerking met onze uitgevers en educatief content ontwikkelaars. Als dat eenmaal ingeleverd is, start bij ons de productie. Wij zorgen ervoor dat het manuscript omgezet wordt in producten voor de klant. Dit kan een boek of digitale content zijn. Ik breng in kaart wat er nodig is, van begin tot eind.” 

Beatrice heeft ruim 20 jaar ervaring bij Noordhoff. Dit viel haar tijdens haar lange staat van dienst op: “Als je zo lang bij één bedrijf werkt, krijg je veel veranderingen mee. Ook je rol verandert na verloop van tijd en daar moet jij maar ook het bedrijf in meebewegen. Flexibiliteit is daarbij een vereiste en het leuke is dat elke verandering ook weer mogelijkheden creëert. Wat altijd de boventoon voert is de samenwerking met collega’s, daar haal ik de meeste energie uit.” 

Wil je meer weten over werken bij Noordhoff? Kijk dan even rond op onze website, volg ons op LinkedIn of lees de verhalen van andere collega’s.